Eveniment
Carnagiu la Leţcani : Trei nemţeni morţi într-un cumplit accident petrecut în Iaşi
Vineri, 14.08.2009
Au murit striviţi în maşină. Trei persoane din judeţul Neamţ au plătit tribut cu viaţa pentru inconştienţa unui şofer care a intrat pe contrasens. Nenorocirea s-a întâmplat în după amiaza de 12 august, pe la ora 16, pe Drumul European 583, la intrarea în localitatea ieşeană Leţcani. Mugurel Fedeleş (în vârstă de 30 de ani), conducea regulamentar autoturismul marca Dacia Logan, înmatriculat B-42-FAI, dinspre Neamţ către Iaşi. În maşină, pe locul din dreapta, se mai afla soţia lui (Narcisa Feldeş, de 28 de ani), iar pe bancheta din spate Ion Dominte (40 de ani) şi doi copii. În faţa showroom-ului "Auto Padova", la ieşirea din Leţcani, de pe contrasens a apărut un autoturism marca BMW, la volanul căruia se afla ieşeanul Tudor Ciobanu. Impactul a fost nimicitor. Şoferul Loganului, soţia lui şi bărbatul de pe bancheta din spate, au murit, iar cei doi copii din acelaşi autoturism s-au ales cu răni grave. Conducătorul autoturismului BMW a scăpat cu câteva leziuni uşoare, dar logodnica sa (Mihaela Viţel, în vârstă de 26 de ani) s-a ales cu o rană gravă la cap. Copilul celor doi a suferit, de asemenea, mai multe leziuni.
Seceraţi de tabla maşinii
Îngrozitorul accident de miercuri a avut loc, potrivit poliţiştilor rutieri ieşeni, din vina celui care conducea autoturismul BMW, pentru că ieşeanul a intrat pe contrasens şi a izbit Dacia în care se aflau cei cinci nemţeni. Tudor Ciobanu, cel care are pe conştiinţă trei veţi a unor oameni nevinovaţi, a susţinut că fusese şicanat în trafic de şoferul unui Audi, care l-a depăşit pe linie continuă. Atât de puternică a fost coliziunea dintre cele două maşini încât BMW-ul s-a răsucit de mai multe ori pe şosea, iar apoi a ajuns în câmp, iar Logan-ul a rămas pe mijlocul drumului, în poziţie aproape verticală, cu roţile din spate ridicate. La locul carnagiului au intervenit trei echipaje ale Serviciului Mobil de Urgenţă Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) Iaşi, precum şi trei echipaje de la Ambulanţă. La sosirea medicilor, Narcisa Feldeş şi Ion Dominte erau deja morţi, iar după mai bine de o jumătate de oră de resuscitare a decedat şi Mugurel Feldeş. "Cei trei adulţi, din nefericire, nu au supravieţuit. Au fost găsiţi în stop cardio-respirator, doi dintre ei cu secţionarea corpurilor. La celălalt s-a încercat resuscitarea, fără reuşită. Cei trei copii (doi din Dacia nemţenilor şi unul din BMW - n.r.) au fost evaluaţi, trataţi şi transferaţi la Spitalul de Pediatrie"", a precizat conf. dr. Diana Cimpoeşu, medic coordonator al Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul SMURD. În stare foarte gravă se află o fetiţă în vârstă de zece ani (Ecaterina Dominte), diagnosticată cu "politraumatism cranio-cerebral şi observaţie fractură de bază de craniu, în coma de gradul I". Ceilalţi doi minori, Andreea Amariei (de 11 ani) şi un băieţel de 2 ani şi opt luni (Luca Ciobanu), sunt stabili hemodinamic şi vor rămâne internaţi pentru investigaţii medicale suplimentare. Şoferul BMW-ului a scăpat cu câteva leziuni la picioare, însă logodnica lui a fost transportată în comă la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi, avind răni la nivelul capului, toracelui şi membrelor. Băiatul celor doi, în vârstă de numai trei ani (care se afla pe bancheta din spate) a fost, de asemenea, dus la spital pentru a primi îngrijiri la rănile suferite.
Atât martorii accidentului cât şi ieşeanul care conducea BMW-ul au susţinut că vina ar aparţine unui alt conducător auto, care aflat la volanul unui Audi, a intrat într-o depăşire neregulamentară după care a forţat revenirea pe sensul său de mers. "M-a depăşit un Audi peste linia continuă şi îi venea Loganul din faţă şi a forţat ca să intre în faţa mea. Am frânat, să nu intre în mine, să-i fac loc să se bage în faţa mea. Am pierdut controlul volanului şi am intrat pe contrasens", a povestit Tudor Ciobanu. "Copilul ştiu că este bine şi de logodnică mi s-a spus că mai respira când au luat-o cu salvarea. Săptămâna viitoare aveam programată nunta...", a mai continuat şoferul BMW-ului.
Accidentul soldat cu trei morţi şi cinci răniţi a dus la blocarea traficului rutier vreme de aproximativ 45 de minute. Şoferii, care au format coloane pe kilometri întregi, au privit cum echipajele de intervenţie încercau să salveze viaţa victimelor. Participanţii la trafic au văzut împrăştiate pe asfalt trupurile celor trei nemţeni morţi şi bucăţi din Dacia Logan făcută zob. După ce traficul a fost deblocat, poliţiştii au continuat investigaţiile pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc tragedia. Şoferul vinovat este cercetat, în stare de libertate, pentru ucidere din culpă.
Mihai SAVA
http://www.bzi.ro/images/foto/accident- ... rau-06.jpg