Inima delfinului Mark s-a oprit brusc

Ai auzit o ştire tare şi vrei să ne-o împărtăşeşti?

Moderatori: Paulici, bb_girl, Katutza, cristian1

Reguli forum
Citiţi regulamentul înainte de a scrie pe forum
Folosiţi Imagine căutarea înainte de a deschide un subiect nou

Inima delfinului Mark s-a oprit brusc

Mesajde Diana22 » 3-Iul-2009, 08:42

A murit din cauza stresului?
Inima de lfinului Mark s-a oprit brusc
vineri, 03 iulie 2009

2. Comunicare. Delfinii se "intelegi intre ei prin sunete. Stiu sa recunoasca "voceai mamei, iar fiecare sunet emis de ei este unic.
Delfinul Mark, cel care a adus bucurie in sufletele a mii de copii dar si adulti care i-au urmarit timp de 23 de ani spectacolele la Delfinariul din Constanta, a murit miercuri seara, in urma unui infarct.

C Armen Mocanu

Nimeni nu ar fi crezut ca sfarsitul ii este atat de aproape, mai ales ca in timpul zilei tinuse un spectacol. "Nu a dat niciun semn ca ar fi bolnav. Seara, pe la ora 18.00 a mancat un kilogram de peste. Putin mai tarziu am vazut o pata de sange si a inceput sa-i fie rau, astfel ca am chemat medicul. Cu toate eforturile noastre, seara, la ora 23.45, a muriti, a spus cu lacrimi in ochi Elisabeta Ungureanu, una dintre dresoarele lui Mark. "Nu stiu ce ne vom face fara el. A fost ca si copilul nostru si nu pot concepe ca atunci cand voi veni la munca nu il voi mai vedeai , a adaugat si Georgeta Enciu, cea de-a doua "mamai a delfinului.
Mark a fost adus la Constanta in 1986 si a fost cel mai longeviv delfin din lume care a trait printre oameni. El avea 31 de ani, din care 23 i-a trait in captivitate, in conditiile in care media de viata a unui delfin este de 30 de ani. Moartea vedetei de la delfinariu a adus suferinta si in inimile celor care au venit pe litoral si voiau sa se duca la spectacolele lui. Deoarece Mark era singur, spectacolele au fost suspendate. El va fi incinerat, iar caseta cu cenusa va fi pastrata la Delfinariul din Constanta.
Longeviv. Generatii intregi de copii au urmarit, de-a lungul a 23 de ani, spectacolele lui Mark

Secretele delfinilor

1. Terapie. Compania delfinilor s-a dovedit benefica in tratamentul antiautism, dupa ce copii cu dizabilitati au facut progrese in preajma lor.

3. Joaca. Delfinii isi petrec o mare parte din timp jucandu-se. Nici in timpul furtunilor nu se sperie, apa agitata placandu-le la nebunie.
4. Inteligenta. Au mai multe celule nervoase decat omul. Creierul lor sesiseaza 3.000 de impulsuri pe secunda, motiv pentru care li se pare ca oamenii vorbesc prea lent.
5. Salvatori. Nu de putine ori delfinii au salvat alte fiinte: au impins cu botul spre larg balene care riscau sa esueze sau spre mal oameni aflati in pericol.
Imagine
Diana22
Moderator OTV
Moderator OTV

Reclame

Mesajde Diana22 » 6-Iul-2009, 15:43

După 31 de ani de viaţă, Mark a murit!Acum două zile delfinul Mark, de la Delfinariul din Constanţa, care a încântat mii de turişti în decurs de 23 de ani, a murit după o hemoragie pulmonară. Delfinul a murit ca un erou.

După ce a terminat spectacolul, deşi se simţea rău, s-a retras pe platforma de la marginea bazinului şi şi-a dat ultima suflare. Angajaţii de la Delfinariu sunt foarte supăraţi pentru că s-au ataşat foarte mult de el şi au promis că îi vor face o statuie ce va fi amplasată la intrare lângă ceilalţi trei delfini. Până va fi adus un alt delfin din China spectacolele s-au suspendat. Pentru acest lucru primarul Mazăre este foarte indignat. Este adevărat, este o situaţie stupidă şi anormală ca cei de la Delfinariu să fie nevoiţi să cumpere delfini din China şi să facă spectacole cu un delfin bătrân, care, Dumnezeu să-l ierte, a şi murit, şi să poată să le facă numai în interior din cauză că are pielea fotosensibilă. Nu mi se pare normal ca, atâta timp cât există atâţia delfini în Marea Neagră, să nu pot să iau unul sau doi să-i duc în Delfinariu, să facă spectacol pentru copiii noştri. Sigur, că este interzis să-i prinzi, să-i exploatezi comercial, dar să iei un delfin ca să-l pui în Delfinariu mi se pare o aberaţie să nu poţi să faci", a spus edilul. Delfinul era şi foarte bătrân şi bolnav de mai multţi ani şi de când a rămas singur era şi foarte obosit şi solicitat. (C.O)
Imagine
Imagine
Diana22
Moderator OTV
Moderator OTV

Mesajde patricia one » 6-Iul-2009, 18:49

povestea lui te impresioneaza, la fel ca si sfarsitul sau si varsta pe care o avea ... 31 de ani!
patricia one
guru
guru

Înapoi la Ştirea Zilei